När den svåra dagen kommer 


Blommor gör begravningen personlig och hedrar personen som har gått bort.

Genom att ge oss lite information om personen som har gått bort, till exempel om hen hade någon favoritfärg, favoritblomma och vad personen gillade att göra, så skapar vi en passande och personlig dekoration. Kanske ett blomsterprytt racket till en aktiv tennisspelare, ett däck med blommor i till en mc-fantast eller en dekoration innehållandes boksidor och pennor till en författare? 

Vill du komma in till butiken för ett samtal om blommorna och vilka alternativ som finns, är du alltid varmt välkommen.


Blommor för begravningar


Kistdekorationer 

En kistdekoration är de blommor som läggs på kistan och kommer oftast från de närmsta i familjen. Kistdekorationer kan se ut på massor av olika sätt och du får gärna komma med egna idéer och önskemål. Istället för en traditionell avlång dekoration kan det lika gärna vara lösa blommor som läggs på kistan tillsammans med en ägodel som betydde mycket för den bortgångne. 


Kransar


Kransar är ett vanligt alternativ som begravningsblomma. Det finns två olika typer av kransar, de som har en halmstomme och de som är i oasis. Kransar med halmstomme kan man välja att klä på många olika sätt, bland annat att klä den med cypress eller klä hela kransen i blad.

Du får självklart komma med önskemål och egna förslag, vi gör allt vi kan för att få till just den kransen du vill ha. Stående arrangemang 


Ett stående sorgarrangemang görs genom att sticka ner snittblommor i oasis och blommorna bildar sedan traditionellt sett formen av en triangel på avstånd. Det finns även varianter där blommorna är nedstuckna parallellt vilket get ett stilrent intryck.

Stående arrangemang kan göras från ca 850:- upp till över 3000:- och det som bestämmer priset beror alltid på vilken sorts blommor du väljer, om de är i säsong just då eller om de måste specialbeställas samt hur stort man vill att arrangemanget ska vara. Öppna och fyllda hjärtan

Ett hjärta symboliserar kärlek och värme och är en perfekt form för ett sorgarrangemang när man vill säga farväl. Du kan välja om du föredrar att det är gjort endast i rosor eller om det ska vara andra sorters blommor, du väljer önskad färg och vi väljer och skapar med säsongens blommor.


Sorgbuketter 


En sorgbukett är en liggande bukett som man ofta ser på begravningar. Buketten går att kombinera och arrangera på många olika sätt, du kan få allt ifrån en liten bukett med några få blommor till en riktigt stort bukett. 
Handbuketter & band 

Istället för ett kort kan du köpa ett band till ditt hjärta, kistdekoration, stående arrangemang eller bukett. Här finns även handbuketter att ha med till begravningen inför avskedet.