När den svåra dagen kommer 

Blommor gör begravningen personlig och hedrar personen som har gått bort.

Genom att ge oss lite information om personen som har gått bort, till exempel om hen hade någon favoritfärg, favoritblomma och vad personen gillade att göra, så skapar vi en passande och personlig dekoration. Kanske ett blomsterprytt racket till en aktiv tennisspelare, ett däck med blommor i till en mc-fantast eller en dekoration innehållandes boksidor och pennor till en författare? 

Vill du komma in till butiken för ett samtal om blommorna och vilka alternativ som finns, är du alltid varmt välkommen.

Blommor för begravningar


Kistdekorationer 

En kistdekoration är de blommor som läggs på kistan och kommer oftast från de närmsta i familjen. Kistdekorationer kan se ut på massor av olika sätt och du får gärna komma med egna idéer och önskemål. Istället för en traditionell avlång dekoration kan det lika gärna vara lösa blommor som läggs på kistan tillsammans med en ägodel som betydde mycket för den bortgångne. 


Kransar

Kransar är ett vanligt alternativ som begravningsblomma. Det finns två tycker av olika kransar, de som har en halmstomme som kan kläs med cypress eller blad och dem som består av stickmassa (oasis) och kan täckas helt med blommor.

Välj någon av kransarna här på hemsidan eller kontakta oss så gör vi en krans som passar just dina önskemål.  Stående arrangemang 

Ett stående sorgarrangemang görs genom att sticka ner snittblommor i oasis och blommorna bildar sedan traditionellt sett formen av en triangel på avstånd. Det finns även varianter där blommorna är nedstuckna parallellt vilket get ett stilrent intryck.

Stående arrangemang kan göras från ca 850:- upp till över 3000:- och det som bestämmer priset beror alltid på vilken sorts blommor du väljer, om de är i säsong just då samt hur stort man vill att arrangemanget ska vara. Kontakta oss för att beställa annat än det som visas här på hemsidan. 


Öppna och fyllda hjärtan 
Ett hjärta symboliserar kärlek och värme och är en perfekt form för ett sorgarrangemang när man vill säga farväl. Du kan välja om du föredrar att det är gjort endast i rosor eller om det ska vara andra sorters blommor, du väljer önskad färg och vi väljer och skapar med säsongens blommor.

Sorgbuketter 
En sorgbukett är en liggande bukett som man ofta ser på begravningar. Buketten går att göra i alla färger och har traditionellt en avlång rektangel eller triangel-form. Här på sidan kan du se exempel på buketter som vi gjort tidigare, men har du någon speciell blomma eller färg som Du tänkt dig får du gärna kontakta oss så skräddarsyr vi ett avsked som blir precis som du tänkt dig. 

Liggande dekorationer 
En liggande dekoration kan vara rund, avlång eller droppformad. Det är ett avsked som är skapad i stickmassa liksom de stående arrangemangen vilket gör att det får lite mer höjd i jämförelse med en sorgbukett men är inte lika högt som ett stående arrangemang. 


Special arrangemang  
Ibland vill man bara inte vara som alla andra. Vid vissa tillfällen ska det synas allra extra mycket att du tänkt både en och två gånger. Låt oss skapa ett arrangemang som symboliserar personen som har gått bort. Här finns några exempel på vad vi gjort tidigare, men ring oss, maila eller kom förbi så planerar vi din speciella dekoration som representerar just det som var viktigt i livet. 

Handbuketter & band 
Här kan du köpa till ett kort eller ett traditionellt begravningsband till ditt hjärta, kistdekoration, stående arrangemang eller bukett. Det finns även handbuketter att ha  inför avskedet. Vi levererar handbuketterna till begravningen tillsammans med dina andra blommor så att de är på plats när ceremonin börjar.